Jakość, niezawodność i kreatywność to cechy, które doceniają nasi Goście.
Współpracując z nami mogą Państwo mieć pewność, że bierzemy odpowiedzialność za każdy powierzony naszej opiece szczegół. Doświadczenie pozwala nam sprawnie planować i organizować obsługę wszelkiego rodzaju imprez prywatnych lub firmowych do 120 osób w restauracji oraz nawet do 500 osób w cateringu.
Ważne chwile są przez nas zapamiętywane również ze względu na wyjątkowe jedzenie.
Przyjęcia domowe, spotkania w gronie rodzinnym, chrzciny, komunie, wesela, przyjęcia tematyczne – wiemy jak ważną rolę odgrywa wspólny posiłek i rozmowy przy suto zastawionym stole…
Dostosowujemy menu do życzeń i potrzeb naszych Gości: liczby osób i gustów kulinarnych. To co najważniejsze w tego typu wydarzeniach to przede wszystkim ogromne zaplecze, precyzyjna i sprawna logistyka oraz dobry personel, który stanie na wysokości zadania i zapewni sukces całemu przedsięwzięciu.
Jesteśmy przekonani że nasz catering będzie idealny dopełnieniem wszystkich uroczystości, a Państwo będziecie w pełni zadowoleni z efektu naszej prac.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty:
MENU WESELNE - 170 zł/os
Cena obejmuje:
- wynajem sali ze stołami i krzesłami
- podstawową dekorację stołów (białe obrusy, kompozycje serwet i drapów)
- Przywitanie Państwa Młodych lampką szampana
I DANIE NA GORĄ CO (dwa do wyboru – pół na pół)
- Tradycyjny rosół domowy z makaronem, marchewką i pietruszką
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Grzybowa z łazankami i świeżym koperkiem
- Flaki wołowe/ drobiowe
II DANIE GORĄCE (jedno do wyboru)
- Pierś z indyka zapiekana serem Mozzarella w sosie pomidorowym
- Roladki ze schabu z szynką i suszonymi pomidorami z sosem grzybowym
- Eskalopki ze schabu w sosie (koperkowym lub cytrynowym)
- Schab pieczony z jabłkami w sosie śmietanowym
- Udko faszerowane mięsem i pistacjami
- Sznycel z indyka z jajkiem sadzonym
- Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- Ziemniaki pieczone w cząstkach
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie
- Mini kopytka
- Bukiet surówek
- Mini marchewka z masełkiem
- Wybór warzyw na parze
- Kalafior z pestkami dyni i masłem
- Fasolka szparagowa z tartą bułką
ZIMNE PRZEKĄSKI (6 – 7 do wyboru)
- Deska mięs pieczonych, pasztetów (sos chrzanowy, tatarski)
- Deski wędlin (szynka, baleron, kabanos)
- Deska serów z owocami winogron oraz orzechami i krakersami
- Schab pieczony po warszawsku w galarecie
- Indyk w galarecie z winem malaga
- Rolada drobiowa w trzech smakach
- Cygara z szynki konserwowej z pastą jajeczną
- Nóżki wieprzowe z cytryną
- Befsztyk tatarski
- Tatar z wędzonego łososia z kaparami
- Mozzarella z pomidorami na świeżej bazylii
- Pomidory faszerowane szynką i serem
- Jajka faszerowane
- Roladki z łososia wędzonego z serkiem białym oraz koperkiem
- Rolada rybna w delikatnej galaretce
- Ryba po grecku
- Trio ze śledzika
SAŁATKI (trzy do wyboru)
- Tradycyjna jarzynowa
- Grecka z mieszanych liści sałat, z serem feta i oliwkami
- Sałatka Szefa z szynką, serem i jajkiem
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami
- Sałatka Nicejska z tuńczykiem, jajkiem
- Sałaka Uczta Górala z wędzonym oscypkiem i czosnkowym dressingi
- Sałatka z tuńczyka i marynowanego imbiru z kolendrą
- Sałatka ryżowa z winogronem
- Pieczarkowa z jajkiem
DODATKI
- Pieczywo różne
- Pikle
- Masło w dwóch smakach
III DANIE GORĄCE (dwa do wyboru – pół na pół, półmiski)
- Kotlet DeVolaile
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Zrazy zawijane
- Mini golonki w piwie
- Bigos polski
- Kapustka zasmażana z koprem
- Buraczki zasmażane
IV DANIE GORĄCE (jedno do wyboru)
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Boeuf Strogonow
- Żurek staropolski z kiełbaską i jajkiem
- Gulasz po węgiersku
- Potrawka z kurczaka po indyjsku
SŁODKI BUFET
- Wybór ciast
- Owoce filetowane/ w całości lody
- Sałatka owocowa
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
NAPOJE (bez ograniczeń, do spożycia na terenie lokalu)
- Wybór kaw z ekspresu
- Wybór herbat
- Soki owocowe (jabłko, pomarańcza)
- Napoje gazowane (coca – cola, sprite, fanta)
- Woda mineralna gazowana i niegazowana
Ewentualne DODATKOWE KOSZTY PRZYJĘCIA:
- Tort – 60 zł/ kg
- Chlebek weselny z przybraniem i kieliszkami – 70 zł/ szt.
- Wódka 0.5 l – 45 zł/ butelka
- Wino Carlo Rossi 0.7 l (czerwone, białe, różowe ) – 40zł/ butelka
- Wino musujące – 35 zł/ butelka
- Fontanna z czekoladą oraz dodatkami (np. ciastka, owoce) – 800 zł – 1000 zł
- Stół wiejski – 1500 zł
- Pokrowce na krzesła – 10 zł/ szt.
- Krzesła – 10 zł/ szt. *
- Stoły – według ustaleń *
- Stoły okrągłe – 10 zł/ szt. *
- Kompozycje kwiatowe – od 100 zł/ szt.
- DJ – od 1000 zł
- Nagłośnienie i światła, dym – pakiet 1000 zł
- Nagłośnienie, wzmacniacz – 300 zł
- Kolumny duże – 500 zł
- Kolumny mniejsze – 400 zł
- Rozdzielnia – 100 zł
- Światła – 300 zł
- Wytwornica dymu – 100 zł
- Listwy świetlne led – 20 zł/ szt.
- Transport – według ustaleń́
- Namiot 3 x 3 – 200 zł *
- Namiot 3 x 6 – 300 zł *
* koszt doliczany tylko w przypadku organizacji przyjęcia w innym lokalu
UWAGA:
- w cenie nie został uwzględniony: obsługa kelnerska, alkohol, tort
- nie pobieramy korkowego
- W przypadku dzieci (do lat 3) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń. Dzieci do lat 12: 1/2 ceny.
- Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
- Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota, 10% rabatu.
- W menu możliwe są zmiany.
- Przyjęcie weselne rozpoczyna się o wyznaczonej przez Państwa godzinie, kończy się o godzinie 6.00 dnia następnego.
zwiń
STÓŁ WIEJSKI (ok. 1500 zł)
(ostateczna cena ustalana jest w zależności od liczby gości weselnych, wyboru wędlin itp.)
Stół wiejski jest doskonałym dodatkiem do wesel i rodzinnych imprez. Starannie dobieramy regionalne wędliny, kiełbasy oraz smalec wyrabiany tradycyjną metodą, które zadowolą gusta najbardziej wymagających smakoszy. Na Państwa życzenie przygotujemy stół z dowolnie wybranymi składnikami.
W skład przykładowego stołu wchodzą:
- Szynka z kością
- Kiełbasa myśliwska oraz wiejska
- Kabanosy
- Pasztet
- Kaszanka
- Boczek
- Salceson
- Karczek oraz schab pieczony
- Smalec topiony w wiejskim garnku
- Żeberka
- Chrzan
- Ogórki małosolne/ kiszone/ korniszony
- Chleb wiejski
zwiń
MENU NA KOMUNIE/CHRZCINY, IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE - 100 zł/os
Na tę specjalną okazję chcemy zaproponować Państwu wyjątkowe menu komunijne. Wybierając nasze usługi zapewniacie sobie i swoim gościom pyszne, świeże posiłki, piękne dekoracje i najlepszą obsługę.
ZUPA (do wyboru)
- Rosół domowy z kołdunami (dla dzieci z makaronem)
- Zupa pomidorowa z makaronem
II DANIE
- Zrazy wołowe
- Chicken Fingers (dla dzieci)
- Łosoś pieczony (dla zgłoszonych wegetarian)
DODATKI (do wyboru)
- Kluski śląskie
- Buraczki zasmażane
- Kapusta zasmażana
ZIMNE PRZEKĄSKI
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka z oliwkami serem feta
- Sałatka Cesar z kurczakiem i grzankami
- Sałatka ze świeżych liści szpinaku
- Deska wędlin i pieczeni
- Różyczki z łososia
- Indyk w maladze
- Tatar po polsku
- Roladki z bakłażana
DODATKI
- Pieczywo różne
- Pikle
- Masło w dwóch smakach
SŁODKI BUFET
Wybór ciast: Rolada makowa, Szarlotka, Sernik
zwiń