Przyjęcia okolicznościowe

Jakość, niezawodność i kreatywność to cechy, które doceniają nasi Goście.


Współpracując z nami mogą Państwo mieć pewność, że bierzemy odpowiedzialność za każdy powierzony naszej opiece szczegół. Doświadczenie pozwala nam sprawnie planować i organizować obsługę wszelkiego rodzaju imprez prywatnych lub firmowych do 120 osób w restauracji oraz nawet do 500 osób w cateringu.

Ważne chwile są przez nas zapamiętywane również ze względu na wyjątkowe jedzenie.
Przyjęcia domowe, spotkania w gronie rodzinnym, chrzciny, komunie, wesela, przyjęcia tematyczne – wiemy jak ważną rolę odgrywa wspólny posiłek i rozmowy przy suto zastawionym stole…

Dostosowujemy menu do życzeń  i potrzeb naszych Gości: liczby osób i gustów kulinarnych. To co najważniejsze w tego typu wydarzeniach to przede wszystkim ogromne zaplecze, precyzyjna i sprawna logistyka oraz dobry personel, który stanie na wysokości zadania i zapewni sukces całemu przedsięwzięciu.

Jesteśmy przekonani że nasz catering będzie idealny dopełnieniem wszystkich uroczystości,  a Państwo będziecie w pełni zadowoleni z efektu naszej prac.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty:

MENU WESELNE - 170 zł/os


Cena obejmuje:

  • wynajem sali ze stołami i krzesłami
  • podstawową dekorację stołów (białe obrusy, kompozycje serwet i drapów)
  • Przywitanie Państwa Młodych lampką szampana

I DANIE NA GORĄ CO (dwa do wyboru – pół na pół)

  • Tradycyjny rosół domowy z makaronem, marchewką i pietruszką
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Grzybowa z łazankami i świeżym koperkiem
  • Flaki wołowe/ drobiowe

II DANIE GORĄCE (jedno do wyboru)

  • Pierś z indyka zapiekana serem Mozzarella w sosie pomidorowym
  • Roladki ze schabu z szynką i suszonymi pomidorami z sosem grzybowym
  • Eskalopki ze schabu w sosie (koperkowym lub cytrynowym)
  • Schab pieczony z jabłkami w sosie śmietanowym
  • Udko faszerowane mięsem i pistacjami
  • Sznycel z indyka z jajkiem sadzonym
  • Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki pieczone w cząstkach
  • Ziemniaki puree
  • Kluski śląskie
  • Mini kopytka
  • Bukiet surówek
  • Mini marchewka z masełkiem
  • Wybór warzyw na parze
  • Kalafior z pestkami dyni i masłem
  • Fasolka szparagowa z tartą bułką

ZIMNE PRZEKĄSKI (6 – 7 do wyboru)

  • Deska mięs pieczonych, pasztetów (sos chrzanowy, tatarski)
  • Deski wędlin (szynka, baleron, kabanos)
  • Deska serów z owocami winogron oraz orzechami i krakersami
  • Schab pieczony po warszawsku w galarecie
  • Indyk w galarecie z winem malaga
  • Rolada drobiowa w trzech smakach
  • Cygara z szynki konserwowej z pastą jajeczną
  • Nóżki wieprzowe z cytryną
  • Befsztyk tatarski
  • Tatar z wędzonego łososia z kaparami
  • Mozzarella z pomidorami na świeżej bazylii
  • Pomidory faszerowane szynką i serem
  • Jajka faszerowane
  • Roladki z łososia wędzonego z serkiem białym oraz koperkiem
  • Rolada rybna w delikatnej galaretce
  • Ryba po grecku
  • Trio ze śledzika

SAŁATKI (trzy do wyboru)

  • Tradycyjna jarzynowa
  • Grecka z mieszanych liści sałat, z serem feta i oliwkami
  • Sałatka Szefa z szynką, serem i jajkiem
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami
  • Sałatka Nicejska z tuńczykiem, jajkiem
  • Sałaka Uczta Górala z wędzonym oscypkiem i czosnkowym dressingi
  • Sałatka z tuńczyka i marynowanego imbiru z kolendrą
  • Sałatka ryżowa z winogronem
  • Pieczarkowa z jajkiem

DODATKI

  • Pieczywo różne
  • Pikle
  • Masło w dwóch smakach

III DANIE GORĄCE (dwa do wyboru – pół na pół, półmiski)

  • Kotlet DeVolaile
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Zrazy zawijane
  • Mini golonki w piwie
  • Bigos polski
  • Kapustka zasmażana z koprem
  • Buraczki zasmażane

IV DANIE GORĄCE (jedno do wyboru)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Boeuf Strogonow
  • Żurek staropolski z kiełbaską i jajkiem
  • Gulasz po węgiersku
  • Potrawka z kurczaka po indyjsku

SŁODKI BUFET

  • Wybór ciast
  • Owoce filetowane/ w całości  lody
  • Sałatka owocowa
  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

NAPOJE (bez ograniczeń, do spożycia na terenie lokalu)

  • Wybór kaw z ekspresu
  • Wybór herbat
  • Soki owocowe (jabłko, pomarańcza)
  • Napoje gazowane (coca – cola, sprite, fanta)
  • Woda mineralna gazowana i niegazowana

Ewentualne DODATKOWE KOSZTY PRZYJĘCIA:

  • Tort – 60 zł/ kg
  • Chlebek weselny z przybraniem i kieliszkami – 70 zł/ szt.
  • Wódka 0.5 l – 45 zł/ butelka
  • Wino Carlo Rossi 0.7 l (czerwone, białe, różowe ) – 40zł/ butelka
  • Wino musujące – 35 zł/ butelka
  • Fontanna z czekoladą oraz dodatkami (np. ciastka, owoce) – 800 zł – 1000 zł
  • Stół wiejski – 1500 zł
  • Pokrowce na krzesła – 10 zł/ szt.
  • Krzesła – 10 zł/ szt. *
  • Stoły – według ustaleń *
  • Stoły okrągłe – 10 zł/ szt. *
  • Kompozycje kwiatowe – od 100 zł/ szt.
  • DJ – od 1000 zł
  • Nagłośnienie i światła, dym – pakiet 1000 zł
  • Nagłośnienie, wzmacniacz – 300 zł
  • Kolumny duże – 500 zł
  • Kolumny mniejsze – 400 zł
  • Rozdzielnia – 100 zł
  • Światła – 300 zł
  • Wytwornica dymu – 100 zł
  • Listwy świetlne led – 20 zł/ szt.
  • Transport – według ustaleń́
  • Namiot 3 x 3 – 200 zł *
  • Namiot 3 x 6 – 300 zł *

* koszt doliczany tylko w przypadku organizacji przyjęcia w innym lokalu

UWAGA:

  • w cenie nie został uwzględniony: obsługa kelnerska, alkohol, tort
  • nie pobieramy korkowego
  • W przypadku dzieci (do lat 3) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń. Dzieci do lat 12: 1/2 ceny.
  • Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
  • Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota, 10% rabatu.
  • W menu możliwe są zmiany.
  • Przyjęcie weselne rozpoczyna się o wyznaczonej przez Państwa godzinie, kończy się o godzinie 6.00 dnia następnego.

zwiń

STÓŁ WIEJSKI (ok. 1500 zł)

(ostateczna cena ustalana jest w zależności od liczby gości weselnych, wyboru wędlin itp.)
Stół wiejski jest doskonałym dodatkiem do wesel i rodzinnych imprez. Starannie dobieramy regionalne wędliny, kiełbasy oraz smalec wyrabiany tradycyjną metodą, które zadowolą gusta najbardziej wymagających smakoszy. Na Państwa życzenie przygotujemy stół z dowolnie wybranymi składnikami.

W skład przykładowego stołu wchodzą:

  • Szynka z kością
  • Kiełbasa myśliwska oraz wiejska
  • Kabanosy
  • Pasztet
  • Kaszanka
  • Boczek
  • Salceson
  • Karczek oraz schab pieczony
  • Smalec topiony w wiejskim garnku
  • Żeberka
  • Chrzan
  • Ogórki małosolne/ kiszone/ korniszony
  • Chleb wiejski

zwiń

MENU NA KOMUNIE/CHRZCINY, IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE - 100 zł/os


Na tę specjalną okazję chcemy zaproponować Państwu wyjątkowe menu komunijne. Wybierając nasze usługi zapewniacie sobie i swoim gościom pyszne, świeże posiłki, piękne dekoracje i najlepszą obsługę.

ZUPA (do wyboru)

  • Rosół domowy z kołdunami (dla dzieci z makaronem)
  • Zupa pomidorowa z makaronem

II DANIE

  • Zrazy wołowe
  • Chicken Fingers (dla dzieci)
  • Łosoś pieczony (dla zgłoszonych wegetarian)

DODATKI (do wyboru)

  • Kluski śląskie
  • Buraczki zasmażane
  • Kapusta zasmażana

ZIMNE PRZEKĄSKI

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka z oliwkami serem feta
  • Sałatka Cesar z kurczakiem i grzankami
  • Sałatka ze świeżych liści szpinaku
  • Deska wędlin i pieczeni
  • Różyczki z łososia
  • Indyk w maladze
  • Tatar po polsku
  • Roladki z bakłażana

DODATKI

  • Pieczywo różne
  • Pikle
  • Masło w dwóch smakach

SŁODKI BUFET
Wybór ciast: Rolada makowa, Szarlotka, Sernik

zwiń